Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oppdag Ringsaker

Ringsaker er kjent som Prøysenkommunen, som matkommunen og som den næringsvennlige kommunen. Mjøsa gir Ringsaker 11,4 mil med strandlinje og fantastiske muligheter for rekreasjon og opplevelser – omgitt av det vakre kulturlandskapet Ringsaker er så kjent for. 

Sjusjøen og Ringsakerfjellet har Norges beste skiløyper og er en populær destinasjon for innbyggere, hytteturister og andre besøkende. I snitt er det 180 villsnødager med oppkjørte turløyper på Sjusjøen. 

De koselige småbyene Brumunddal og Moelv er i stadig utvikling, og det er et variert og mangfoldig bo- og kulturtilbud i kommunen. 

Vi ønsker velkommen til Ringsaker – besøk oss for en dag eller bli for alltid!

Les mer om Ringsaker på Ringsaker kommunes nettside.

Prøysenstua

Prøysenhuset - for alle generasjoner

Ingen sommer er komplett uten et besøk i Prøysen. Da er det ekstra mye liv og røre, både inne og ute ved den gamle husmannsplassen der vår folkekjære dikter Alf Prøysen vokste opp. 

Les mer
Baker Kristiansen Moelv

Moelv - byen med det store hjertet

Koselige Moelv har alt det en liten by trenger – spennende butikker, trivelige kaféer, gode møteplasser og hyggelige folk. Nå planlegges det bygging av et nytt stort Mjøssykehus her, så det blir omfattende utvikling i denne byene de neste årene.  

Les mer
Overnatting Sveinhaug gård

Overnatting

I Ringsaker er det mange flotte overnattingsmuligheter. Du kan bo rett ved siden av parken på Wood Hotel Mjøstårnet – verdens høyeste trebygning. Eller kanskje du vil bo i en tretopphytte eller på en Mjøsgård? Vi tilbyr noe for enhver smak.

Les mer
Matlopplevelser Brumunddal

Matopplevelser

Er det lov å si at Ringsaker er stedet for den som er glad i mat? Med mer enn fem hundre gårdsbruk i aktiv drift, dyktige foredlingsbedrifter og dedikerte serveringssteder er det i alle fall mange som kan friste med kortreist mat og smakfulle opplevelser rundt om i kommunen! Her er en liten guide til matopplevelser av ulike slag. Ta turen rundt og bedøm selv – vi tror du vil si deg enig. 

Les mer
Helgøya klatrepark

Helgøya Klatrepark - for store og små

Alle kan klatre og ha det gøy, unge som gamle! I klatreparken på Helgøya er det godt tilrettelagt for ulike mestrings- og ferdighetsnivåer, med hele 11 forskjellige klatreløyper med totalt 142 klatreelementer og 13 ziplines.

Les mer
Tretopptur

Tretopphytter - gir minner for livet

I Ringsaker er det ikke bare én, men to aktører, som tilbyr overnatting i trærne, høyt over bakken! Det er en helt spesiell følelse å sove i et tre, tett på naturen. Her har du fugler og ekorn rett utenfor vinduet, og noen er så tamme at de kan mates fra hånda.

Les mer
Simenstad gård

Mjøsgårdene - for livsnytelse

Kanskje du drømmer om å vandre gjennom fantastiske hager, delta på matkurs, eller bare sette deg til bords og la deg beverte på en storslått gård? 

Les mer
Sjusjøen ringsaker

Sjusjøen - opplevelser hele året

Oppdag hva Sjusjøen har å by på om sommeren! Du kan for eksempel bli med Mesna Islandshest på ridetur over fjellet, eller med Sjusjøen Huskytours på hundekjøring med trollvogner.

Les mer
Mjøsen Golf

Mjøsen Golf

I Moelv kan du spille golf hos Mjøsen Golfklubb. Alle gjester med spillerett på golfkortet ønskes velkommen til å spille på klubbens driving range, treningsbane og 18-hullsbane. 

Les mer